måndag 18 oktober 2010

Vackert väder..


Helgen har gått utan några större katastrofer. I Fredags blev vägen färdig (se ovan), riktigt bra om jag får säga det själv :-) Det var rätt mycket jobb för att få till vägen eftersom inget har gjorts åt den på många, många år. Grannen har spenderat flera dagar med att hyvla och kantskära för att kunna få till en hygglig avrinning, så nu ska vi väl komma undan vattenpölarna något sånär i alla fall hoppas jag.

I lördags beställde vi läkt och plåt till gäststugetaket och sedan på eftermiddagen fick vi besök av svåger och svägerska med tillhörande liten pilt (kallad A). Vi grillade kyckling- och fläskkarré-spett som vi marinerat över natten. Jisses vad gott det blev!

I söndags satte vi upp takstegen på stora huset också. Det var bara ett år sedan vi köpte den, så det var på tiden att vi fick upp den till slut. Jag har varit lite motsträvig till att låta maken klättra runt på taket, så det är därför stegen inte har kommit upp. Men nu som sagt tog vi ett gemensamt krafttag så nu kan vi klättra upp till skorstenen hur ofta vi vill (om vi vill...) utan att riskera att ramla ner.

Någon ridning blev det inte i helgen heller. Lite dumt eftersom veckan gick åt till att underhålla grannen. Han är "rätt" pratglad, vilket medför en viss tidsförlust om man väl börjar prata med honom. Det tog t ex. en och en halv timme att fråga honom vilken sorts grus vi skulle lägga på vägen :-). Men å andra sidan får man reda på rätt mycket roliga händelser som skett på byn genom åren, så de där timmarna som går åt till att prata med grannen kan vi väl bjuda på tycker jag.

Hur som helst så blev det i alla fall så att hästarna fick en veckas ledigt sådär bara... Idag ska hovslagaren komma så det är väl tveksamt om vi kommer ut med kusarna ikväll heller, men lite borst och gos kan de få i alla fall. Dessutom är det älgjakt nu, så man är ju lite försiktig när man ger sig ut i skogen med hästarna. En del jägare kan ju inte se skillnad på ett vildsvin och en travhäst med täcke, så då är ju risken ganska stor att en vit ponny och en brun travarmärr kan tas för en albinoälg respektive brun älg med korta öron och lång svans... ???

Inga kommentarer: