torsdag 3 februari 2011

Snorhalt..

Idag hade jag behövt ha isbroddarna på. Trött och okoncentrerad gick jag ut till stallet i morse utan broddar. Fy vad halt det var! Jag hoppas verkligen att det smälter bort lite till idag under dagen, för det är livsfarligt att gå utomhus utan broddar just nu. Dotter K fick känna på det i morse när vi gick från bilen vid tågstationen. Plötsligt låg hon bara där på backen efter att ha vurpat på en isfläck. Hoppas att det gick stadigare resten av vägen till skolan.
Tåget från vår "hemmastation" var inställt i morse på grund av att en lastbil hade ställt sig över spåret och kunde inte komma därifrån på grund av halkan. Det hade resulterat i att tåget hade kört in i lastbilen :-O Ingen skadades vid olyckan, man man kan ju tänka sig hur lastbilschauffören kände sig när han inte fick lastbilen bort från spåret... Maken hade fått stanna och vänta på att en brandbil skulle kunna backa bort från den isbelagda vägen (som leder in till där lastbilen stod). Brandbilen hade med svårighet lyckats back bort från isvägen och då haft sån fart så han nästan hamnade i diket på andra sidan vägen... Det händer saker i vår lilla by ;-)

Igår kväll var vi och hämtade några balar hö till hästarna. Ladugården där höet förvaras är som hämtad ur en skräckfilm sådär på kvällen. Helt kolsvart och öde är det där. Det är lustigt vad vissa platser kan vara så kusliga på kvällen! (bild lånad från kommunens bildarkiv). Men ni får hålla med om att det är ett vackert hantverk! Se de välvda portarna till exempel. Väggarna är ungefär 1 meter tjocka och fönstren (som tyvärr inte syns på den här bilden) är också välvda och har många små rutor i spröjsade fönster :-) En mycket vacker ladugård med andra ord. Dock mycket kuslig på kvällen som sagt ;-)

 När jag bodde hemma (alltså hos mamsen) var man tvungen att passera en gammal kyrkoruin (se nedan) på vägen hem. Det var också en sån där kuslig plats som man gärna passerade lite snabbare :-) Men se, det kom ingen medeltida präst och spökade för mig då heller (den ruinen är från 1100-talet). Konstigt???

Inga kommentarer: