onsdag 25 maj 2011

En trevlig födelsedag :)

Jahaja... Då var man 42 bast dårå... Känns inte annorlunda den här födelsedagen heller. Det skulle införas fler åldersgränser tycker jag. Då skulle man ha något att se fram emot fler gånger när man fyller år. De flesta håller väl med om att det var en rätt häftig känsla att gå in på systembolaget och köpa en flaska vin alldeles själv när man fyllt 20. Inte för att man visste vad man ville ha, och inte heller för att man egentligen tyckte vin var särskilt gott. Nej, bara känslan av att man helt lagligt kunde att gå in på systemet och köpa en flaska vin :)

Det var lugnt och fridfullt på jobbet idag också. De flesta i korridoren är ute och reser och några var på statistikkurs (hua...).

Hunden Örnie ska ställas ut på söndag... Vi har lyckats hitta allehanda fel på honom för att slippa ställa ut, men med envis uppfödare så fick jag ge med mig i alla fall till slut. Örnie är ensam i sin klass och domaren är en lugn typ (hundcoach om det säger tv-tittande människor någonting). Utställningen är nere på fotbollsplanen i vår lilla "by" så det är inte långt heller. Bara att hoppas att han blir en medioker hund så vi slipper ränna runt på utställningar i någon högre utsträckning i fortsättningen.

Vi ställde ut vår första hund rätt mycket och det tog liksom musten ur lite grann. Men det hade nog mest att göra med att Hasso (första hunden) var enormt snygg men svår att träna, så det blev en kamp och stress eftersom vi ville (och måste) ha honom bruksmeriterad för att kunna "slåss" mot de stora killarna i utställningsringen.

Brukstävling efter brukstävling kom jag hem efter att Hasso hade pipit sig fram till godkänt resultat (men inte uppflyttad till nästa klass) Han gjorde det mesta utmärkt, men han pep väldigt ofta vilket drog ner betyget. Var och varannan gång reste han sig på platsliggningen, och då var det bara att plocka ihop och åka hem (utan platsliggning blev poängen för låg för uppflyttning). Det var aldrig Hassos fel naturligtvis, men det var en slitig tid.

Opus var också väldigt snygg, men hans problem var ett litet överbett istället+ att han definitivt inte var någon show-hund. Han var ruggig på lydnad däremot.

Man vet ju aldrig förvisso. Örnie kanske både blir snygg och lättränad. Han kanske till och med tycker att det är kul att visa upp sig (det gjorde Hasso).

Jaja... kanske är det dgs att anmäla sig till brukshundklubben och börja träna lite. Eller så väntar vi tills det börjar bli dags för tävlingar och blir medlemmar då istället. ja, vi får se hur vi gör med den saken. Det skulle inte skada att träna Yatzy lite mer också. Han har potential att bli en bra lydnadshund, men vi har inte tränat så mycket (har inte haft tid eller ork). Lite sugen är man ju faktiskt när man tänker efter...

1 kommentar:

Linda sa...

Spännande med utställning :) Vilken tid? Kanske svänger förbi och kollar ;)