lördag 6 november 2010

Solig helg :-)

Vilken underbar hösthelg det är. Strålande sol och sådär krispig hög luft :-) Igår åkte jag och maken till en ny sportaffär och letade efter nya skor till maken. Efter en del provande av skor kom vi därifrån med ett par strumpor! Så kan det vara ibland :-)

På eftermiddagen red jag och dotter K ut på rekogniseringstur i skogen. Vi red längs en annan väg än den vi brukar vilket medförde ett par kilometers trav- och galoppvänlig väg :-) I slutet av vägen stod ett övergivet litet hus och på huset fanns en "ridvägs"-skylt!! nu började det skymma så vi hann inte rida in på ridstigen (eftersom vi inte visste vart vi skulle hamna eller hur långt in i skogen som stigen gick) men det ska vi göra nästa gång vi rider åt det hållet. Mycket spännande :-)

Det gick vilt till under ridturen och långa travsträckor blandades med rejäla skutt, bakutsparkar och bockningar från Patricias sida... När vi kom hem upptäckte jag att Patricia hade slängt av sig sin ena framsko. Lite synd att det hände, men vi hade kul under tiden i alla fall :-) Gullan blev rejält svettig (lite svårt för henne att hänga på i travar-trav stackarn) medan Patricia inte ens blev varm av den långa ridturen.

Våra talgoxar har en fetisch för soppåsar vilket medför att de soppåsar som vi hänger utanför dörren (vi har ca 600 meter till soptunnan så soppåsen får vänta tills vi ska iväg någonstans) snabbt blir sönderhackade av talgoxarna. Så när man kommer ut på morgonen så är det inte alltför ovanligt att man trampar på en använd tepåse, lite äggskal eller varför inte någon gammal lök eller så... För att få ha soppåsarna i fred bestämde vi oss för att köpa en fågelfröautomat till talgoxarna :-) På Granngården hittade vi fröautomaten ni ser ovan. Den har till och med belysning så att småfåglarna kan se vad de äter när det är mörkt ute :-)

Idag fick vi besök av både nötskrika och gröngöling i trädgården. Det är kanske inte så dumt att ha ett fågelbord i alla fall :-) Frågan är bara om fågelbordet kan förmå talgoxarna att låta bli soppåsarna i fortsättningen.

Styvpappa L åt lunch med oss här hemma idag. Efter lunchen åkte vi iväg och ställde ljus och lade blommor vid mamsens grav. En sväng till de gamla grannarna (där mamsen och L bodde) med fika och lite småprat. Sedan innan jag lämnade styvpappa L vid bussen åkte vi upp till kyrkogården igen och tittade på alla ljus i skymningen. Det var fantastiskt fint och stämningsfullt.

Inga kommentarer: