måndag 7 november 2011

En trevlig helg :)

Förra veckan gled på i vanlig takt. Vi hade mycket budgetjobb så det var mest det som det fokuserades på hela veckan. Ett trist jobb som skulle ha underlättats betydligt om det var lite ordning på saker och ting, men i vanlig ordning så får man sätta sig i sista minuten och försöka få till en budget som förhoppningsvis inte ljuger alltför mycket...

Så kom helgen till slut och jag och Örnie var på hundkurs igen. Denna gång fick jag till en bättre ögonkontakt med vovve så nu kan vi börja träna fot lite grann. Läxan till nästa helg blev positionering så då vet vi vad vi ska pyssla med på kvällarna framför tv:n.

I lördags var jag och styvpappa L på kyrkogården och tände ljus vid mamsens grav. Det var stämningsfullt med alla ljus på kyrkogården.

Söndagen gick åt till hästarna. Jag och dotter K tog en ridtur runt bygden. Det var lite knepigt eftersom det var första gången som Rey fick följa med på den svängen, och Patricia har några ställen som hon inte vill gå förbi. Med Gullan i släptåg var det lättare, för hon hetsade verkligen inte upp sig i onödan, men dessa två varmblodiga ståtligheter har lite svårare att hålla ordning på nerverna. Patricia får dessutom lite mer mat nu (hon var lite tunn i slutet på sommaren) vilket sätter sig lite i huvudet på henne. På ett ställe fick jag kliva av helt enkelt. Patricia gick inte att rubba när hon skulle passera Islandshästarna på vänster sida och en upplagd båt på höger sida :-s. För att göra det så avspänt som möjligt var det lika bra att leda henne förbi läskigheterna. Man behöver ju inte lära Rey också att det är döfarligt att passera där... Sedan gick det hemåt med stora kliv :) Rey var också spänd, men med Patricia med så passerade han läskigheterna bra tycker jag.

Det får bli lite mer ridning på båda hästarna i fortsättningen, så att de inte är så fulla av energi när man väl kommer ut med dem. Ikväll blir det t ex. ridning på ridbanan igen. Förhoppningsvis är pållarna lite coolare idag efter gårdagens ganska långa ridpass...

Inga kommentarer: