onsdag 3 september 2008

Takjobbet fortsätter...

Nu börjar läkten ta form i alla fall. När man väl fått upp första brädan längst ner (det var sambon som gjorde det) så är det lättare att lägga resten. Vi fick upp en del bärläkt idag när jag kom från jobbet. Hovslagaren var här idag också. Numera är Estep barfota för att hans hovar numera bara växer framåt. Så nu blev det dojjor av för att se om han kan slita fötterna själv och kanske få en bättre form på hovarna. Det blev pizza till middag på grund av takbygget.

På jobbet var det inspektionsdag tillsammans med en kollega. Det blev ett hästställe som fått en del klagomål om diverse saker. Det var inte någon särskilt trevlig syn som mötte oss så det blir ett mycket arbetsamt ärende att bita i. Fy f...n vad illa det kan bli på kort tid. Inte skojigt alls...

Hästarna fick vila idag efter skoningen. Estep såg ut som om han gick på het kol när han gick in. men jag skulle höra av mig om han inte blev bättre inom någon vecka. Han har precis ömsat stråle också så det kan ha med saken att göra också... Han blev inte utdömd av hovis idag heller. Estep retade hovis lite genom att gå under grindtråden när hovis tog in de andra hästarna. Hovis var också lite avis på Estep och tyckte att det var orättvist att en häst som bara är två år yngre än hovis hade färre skavanker än hovis själv :)

Inga kommentarer: