måndag 22 september 2008

Lite gjort...

Det blev en helg med vackert väder nästan hela tiden. Det gjorde att vi delvis byggde vidare på taket. Så det blir nog klart vilket århundrade som helst nu :)

Helgen blev också ett tillfälle för valpträff med "lilla" Kooikerhondjen. Det är nämligen så att vår lilla kooiker egentligen var tänkt att bli max 42 cm hög. Det bidde inte riktigt så... Herrn behagade inte att sluta växa så han slutade på 48 cm istället. När vi jämför med schäfern Opus så är kooikern (som för övrigt heter Yatzy) fortfarande en liten plutt, men kommer man ihop med andra kooikrar så framstår Yatzy som en i det närmaste mastodonthund. Men det gör inte så mycket tycker vi, för han är världens vackraste kooikerhondje i alla fall :) Uppfödaren var också nöjd med vår lille plutt (trots storlek). Valpträffen fixade sig utan några gruff mellan hundarna, och Yatzy var till och med glad att träffa nya människor. Yatzy är normalt inte särskilt förtjust i människor och framför allt inte barn, förutom dottern J som han gärna umgås med. Det är ju tur det, för det är hennes hund :)

Dottern K tog chansen och red på åkern framför huset i söndags. Det så jättefint ut, och inte hetsigt och "out of control" som inte är helt ovanligt när Gullan sätter den sidan till. Jag kunde inte rida på grund av tidsbrist, men också för att Patricia fortfarande inte är fyrfostdriven. Hovslagaren glömde bort att komma ut förra veckan nämligen. Min hovslagare kan vara en riktig slarver, men han skor så bra (det är faktiskt inte så ofta hästarna får tappskor även om det kanske verkar så just nu) och har varit hos oss i närmare sju år nu, så då tar jag problemet med att han glömmer och strular ibland. Men nu skulle det vara finfint med en fungerande häst så man kan passa på att rida på åkern innan den plöjs upp.

Nu är det rätt mycket som måste hinnas med innan vintern. Helst ska vi ju få upp takplåten förstås!!! Sedan måste traktorn servas, batteriet laddas, snökedjor införskaffas och en liten hatt till avgasröret måste vi fixa också. Dessutom ska vi helst hinna köra ut gödseln på åkern innan vintern så det inte blir så mycket att sprida framåt vårkanten. Men först måste batteriet laddas som sagt. Huga, vad mycket man skulle vilja hinna med... Men man måste ju jobba också. Just nu vill jag ha fem veckors semester till, kan jag få det???????

Inga kommentarer: