tisdag 6 oktober 2009

förbaskade maskiner...

Kopierings/scannig/skrivar-maskinen har fått spel och tuggar papper likt en gammal kasettbandspelare som tuggade sönder favoritkasettbandet (tur att det finns cd och annat mindre mekaniskt numera). Hur som helst stör detta maskinras hela verksamheten. I morse tillbringade jag 20 minuter med att försöka kopiera 4 sidor. Jag säger det... jag misslyckades! Så förbaskat irriterande!!! Ännu mer irriterande är det när ingen anser sig ha ansvaret för att ringa till reparatörerna. Att jaga runt efter nytt papper (vi tror att det delvis beror på konstig papperskvalité) och till slut ringa servicefolket själv tog ytterligare ca en timme. Det är ju trevligt att det finns en grupp inom enheten som kallas administration... Borde det inte vara de som löser sådana här saker? Om det är deras uppgift så känner de i alla fall inte till det.

I detta nutida samhälle kan man bli så irriterad över ganska fåniga saker egentligen... En kopieringsmaskin som tuggar papper, en mobiltelefon med dålig mottagning, en GPS som visar fel väg... Sannerligen inget som egentligen är livsviktigt. Jag menar, om man hamnar i skogen utan GPS eller karta så får man väl leva på tallbarrste, lavar och annat mumsigt tills man hittar hem igen med myrstackarnas hjälp :-) Mobiltelefon har vi ju levt utan förr. Hur klarade vi oss då???

Nej, egentligen är ju inte en tuggande kopieringsmaskin så mycket att bråka om heller, OM man inte jobbar på myndigheten som älskar att arkivera hundra upplagor av samma dokument. Funkar inte kopieringsmakinen då, så är man kraftigt begränsad i sin yrkesroll som pappershanterande kontrollnörd!
Jag ogillar inte pappersarbete, men det kan ju vara någon sorts måtta på eländet!

Inga kommentarer: