lördag 11 april 2009

Lerhögar och sädesärlor...

Idag kom sädesärlan till vår lilla "gård". Han (för det är tydligen hanarna som kollar läget först) har kollat in fienden i backspeglarna på sambons bil. Han (sädesärlan alltså) brukar ha samma strategi varje vår när han kommer. Den j...n som sitter där i backspegeln måste förgöras och bajsas på (till sambons förtret). Nu är våren här på riktigt :)

Hästarna fick gå ut i en annan hage idag. Skönt att komma från den tråkiga vinterhagen lite tycker hästarna. Ett fasligt rullkalas resulterade i tre lerfigurer i hästformat. Att borsta av hästarna i stallet var inte att tänka på så det blev till att skrapa av det mesta i hagen. Estep som har haft päls som närmast påminner om en isbjörns (fastän svart då...) i vinter blev av med både päls och lera på en gång. Pälsen hamnade som ett snyggt lager på mig istället. Jag har spottat hår i flera timmar nu känns det som.

Lite ägg och sill blev det idag i alla fall eftersom det trots allt är påsk. Mumsigt :) Sedan blev det baconlindad och fetaostspäckad kycklingfilé (utan glasbitar). Den som inte provat det så är det ett hett tips.

Skär ett snitt i kycklingfiléerna. Späcka med fetaost. Linda bacon runt filéerna. Grädda i ugnen på ca 200 grader tills kycklingen är genomstekt (runt 45 minuter). Servera med ris och /eller sallad. Man kan ha en varm sås på 1pkt mellangrädde+ 1pkt gräddfil+ lite vin+1 buljongtärning+valfri krydda till också om man vill. Grymt gott är det i alla fall och inte fasligt onyttigt om man skippar såsen och riset :)

Det var kvällens mattips det... Håll till godo!

Inga kommentarer: