onsdag 11 mars 2009

Huga..

Jaha ja, då var det vinter igen, BLÄ!!! Så trött på snön som bara inte vill försvinna. Till råga på allt så strejkar tydligen han som plogar vår väg och det gör ju inte saken bättre precis... GRRR..

De två senaste veckorna har varit jobbiga för de som inte sköter sina djur. Två omhändertaganden har gjorts av vår grupp på två veckor. Ett antal katter förra veckan och en häst idag. Djuren får det förstås bättre, men det känns ändå som ett nederlag när sådana drastiska åtgärder krävs. Kunde man ha fått till något bättre om man hade bättre kontakt med djurägaren eller? Nej, i de här fallen hade det inte funkat ändå, men att ta djuren från någon är absolut inte något man längtar efter att behöva göra. Ja, ja, nu är i alla fall djuren i förvar i väntan på beslut. Katterna har fått komma till ett katthem och hästen har fått komma till farbror doktorn.

Apropå detta scenario som då och då dyker upp i mitt jobb så hade vi en intervju med en aspirant för en av våra tjänster. I ett sammanhang frågade rekryteraren vilka positiva resultat som sökanden hade åstadkommit. H*n kom fram till två omhändertaganden med efterföljande djurförbud. Jag som inte anser att varken omhändertaganden eller djurförbud är något positivt sökte svar på något positivt i min mening men fick inget vettigt svar. Positivt för mig är när en djurägare som har dålig djurhållning gör som vi kräver och sedan inser att det vi krävt gör en positiv skillnad för djurägaren. Det kan vara bättre betalt vid slakt för att man ströat bättre och fått renare djur eller djur i bättre hull mm. Då är det kul att vara djurskyddshandläggare.

Jag ratade naturligtvis inte den arbetssökande på grund av detta, men det sade inte riktigt klick heller. Vi får se vad de andra aspiranterna har för kvalitéer innan vi bestämmer oss. Det är rätt kul att vara med vid rekryteringar tycker jag. Intressant att försöka känna av personen i fråga och se bortom nervositet och annat som är helt naturligt vid en anställningsintervju. I morgon kommer nästa intervju. Återkommer om det senare.

Inga kommentarer: