måndag 28 juni 2010

Mot mörkare tider...

Nej, jag brukar inte vara så negativ, men trots allt så känns det lite i hjärtat när man tänker på att det ljusaste dygnet har passerat för i år :( Men vad tusan... många sköna sommardagar är kvar och sedan kommer förhoppningsvis en höst med gott om sol och kristallklar luft.

Midsommaraftonen var lugn. Vi hade styvpappa L på besök och åt lite sill och västerbottenpaj ihop. Resten av helgen ägnades åt vila och lite fotbollstittande.

Nu är jag tillbaka på jobbet, och tydligen har många kommit på att de behöver bygga om stallen inför hösten, så telefonen har gått varm här idag. Det gör inte så mycket att folk ringer och frågar en massa saker, men det blir lite tjorvigt att hinna med sånt man räknat med att göra under dagen. Men, vad tusan... det finns ju fler dagar i veckan!

En kollega har varit ute på ett stall och då hittat en del brister i konstruktionen. Vi letade igenom arkivet och hittade en förprövning som gjorts på samma stall för ett antal år sedan. Efter förprövningen och besiktningen är stallet godkänt med en mindre avvikelse.

Nu är man tveksam om man ska kunna godkänna stallet för tillstånd på grund av bristerna (som uppenbarligen redan fanns då men som då ansågs vara mindre avvikelser). Jag undrar om mina beslut som jag ger på förprövningar, om några år kommer att anses ickegällande? Hmmm... Vad gör vi förprövningar då för? Ska väl tillägga att ingenting i lagstiftningen har ändrats sedan beslutet togs (inte på de punkter som är aktuella nu i alla fall). Blir lite trött på det faktiskt. Visst, förprövaren har väl varit för snäll i sin bedömning, men det känns inte som om vi kan komma nu och kräva att de bygger om hela stallet. Det handlar alltså om en punkt som enligt förprövningen har bedömts som en mindre avvikelse, men som vi idag har strikta order om att inte se som mindre avvikelse. Bara tyckanden, tyckanden, tyckanden...

Vad ska vi ta en massa beslut för om vad vi tycker förändras från den ena dagen till den andra, jag bara undrar...






Inga kommentarer: